Nam do - tips Malmö

Har käkat några gånger på Nam Do, en vietnamesisk restaurang i centrala Malmö, strax ovanför Lilla Torg. En lunch kostar ca 75-90 kronor och då ingår salladsbuffe och kaffe (tror jag). Det veganska alternativet är gott, riset är bra och de wokade grönsakerna är goda. Jag är väl inte direkt förtjust i tofubitarna som kommer med, typsik savmpig och lite obehaglig konsistens. Jag tror bitarna hade behövt vara mindre och hårdare stekta för att bli goda. Men dessa går att peta bort och ändå blir sjukt mätt!
 
 
/Linnea
 

Baka!

Mer tips på veganbakning.Vi provade förra veckan att göra småkakor. Det blev en superenkel variant med digestivekex och mörkchoklad. Som jag förstod på paketen av kexen så var de helt veganska. Vi tog ett halvt paket digestive och 200 g mörk choklad (det blev lite mycekt choklad, hade nog räckt med ett paket och sen lite kokosolja istället omm na behövt mer "vätska"). Mixa keks med smältchoklad och rulla sen till korvar och strö över flingsalt.
 
Jag har ingen bild på resultatet för dessa bruna korvar såg ut som något helt annat. Nästa gång kankse det blir trevligare att göra bollar.
 
Receptet hittade vi i senatse numret av buffé.
 
 
Denna bild kommer från Buffés hemsida. Vi struntade i saltapinnar och använde flingsalt istället.
 
/Linnea
 
 

Lunch!

Igår blev det lunch på Vapiano. Tog en sallad och valde bara bort parmesanosten. Det är inte helt lätt att käka ute, man får vara lite på sin vakt också, lätt hänt att man får något man inte borde fått. 

 
/Linnea