Potatisplättar

Hittade ett gott recept på potatisplättar i boken Välkommen till Vegoriket. Superenkelt. 
Koka potatis, mosa tillsammans med lite veganskt smör, dijonsenap, dill och gräslök (smaka dig fram). Stek sen tills plättarna är gyllenbruna på varje sida.
 
Jag åt dessa vid två tillfälle.Först med zucchinibacon (riv zucchini i tunna skivor, marinera med olja, liquid smoke och lite grillkrydda --> in i ugnen på ca 200 grader i 20 min --> håll koll så att de inte bräns). Hade också en god sallad till samt mungbönor (sååå enkelt att grodda själv). 
 
 
Andra gången åt jag dem med en nudelsallad. Kokte glasnudlar och blandade med en mumsig sallad. 
 
 
 
Potatisplättarna är perfekta att göra om man har kokt potatis över i kylen, annars måste man koka potatis först och då tar det lite längre tid. 
 
/Linnea
 

Kommentera här: