Zucchinibacon

Bacon är ju gott, den rökiga salta smaken. Men som vegan är det inte helt ok att äta bacon haha. Jag testade därför att göra facon - zucchinibacon.
 
Vad man behöver:
 
Hyvla zucchinin med en potatisskalare eller osyhyvel för att få breda, tunna skivor.
Blanda olivolja, agavesirap, liquid smoke, grillkrydda, äppelcidervinäger och självklart zucchini. Lägg upp strimlorna på en plåt och in i ugnen. Jag hällde över lite av marianden också.
 
 
Håll ett öga på zucchinin för det är lätt att den bräns, jag fick till en och annan lite väl svart bit haha. Men ca 200-250 grader i 15 minuter.
 
Lägg upp dem på lite hushållspapper för att få bort lite av oljan, sen är det bara att äta!
 
 
/Linnea
 
 

Thaigryta

Idag blev det thaigryta till middag. Väldigt improviserat men gott blev det, perfekt vardagsmat. 

Thaigryta
1. Stek en lök i olja, addera 2 morötter.
2. Lägg i 1 dl röda linser och häll över ca 2 dl vatten.
3. Lägg i sambal olek - efter smak. Jag hade ca 2 tsk.
4. Häll i en burk kokosmjölk och pressa ner en vitlöksklyfta.
5. Lägg i fryst spenat (jag hade sån i kuber). Låt puttra i ca 10 min.
6. Lägg i frysta gröna bönor och låt puttra tills linserna är mjuka. 

Vitlöksbröd 
1. Ta valfritt bröd.
2. Bred över en blandning av olivolja, oregano, salt och pressad vitlök.
3. In i ugnen på 225 grader tills brödet börjar bli lite rostat.




/Linnea 


Pyttipanna - vegostyle

Jag älskar pyttipanna, man drömmer sig lite tillbaka till skoltiden när man käkar det - och jag älskade skolmaten haha. Åt alltid mängder med mat!
 
Här har jag använt Astid och Apornas soyastrimlor. Man börjar med att koka dem tillsammans med grönsaksbuljong, låter dem rinna av/ kramar ur dem och sedan marinerer man innan man steker. Jag har fått lite dille på teryakisås - mums! Lite råstekt potatis till det, ketchup, senap och BBQ sauce och middagen är serverad. Sen kan man ju göra en god sallad till men det är ju inte alltid man orkar det ;)
 
 
 Perfekt som matlåda är det också :)

/Linnea