Ärtsoppa - igen

Har gjort ärtsoppa igen, det är ju så enkelt och framförallt sjukt billigt. Lät ärtorna ligga i blöt cirka 24 h denna gång, så behöver inte soppan koka lika länge (någon mer än jag som är sjukt hungrig när man kommer hem från jobbet på kvällarna?) 
 
Stekte lite pannkakor till också, man måste ju lyxa till det ibland. Lärde mig dock att man inte ska äta pannkakorna till ärtsoppan haha, de är visst eftrrätten. Jag tror allt jag ätit dem lite samtidigt; en sked soppa, en tugga pannkaka. 
 
 
Om du lagar ärtsoppa, gör lite extra. Funkar perfekt som matlåda!
 
/Linnea 
 

Bananbollar 2.0

Bananbollar 2.0, gjorde som förra gången men rullade dem i kokos istället och hade sesamfröna i semeten och blandade i en sked jordnötssmör.
 

- 1 banan, gärna väldigt mogen

- havregryn

- 1/2 tsk linfrö

- 2 tsk chiafrön

- 2 tsk svarta sesamfrön

- 1 msk jordnötssmör

 

Rulla i riven kokos. 

 

Receptet är ungefärligt, beror helt på hur stor bananen är.

 

 

 /Linnea 

 

Frukost - scones

Bakade scones till frukost. Hittade ett recept men gjorde om det lite. Skrev det på engelska (orkar inte översätta igen haha). 

0,5 dl oatmeal 
0,25 dl sunflowerseeds 
0,25 dl hazelnuts
1 dl flour 
0,5 tsp baking powder 
25 g dairy free butter 
0,5 dl plant based milk 

Mix all the dry ingredients and then mix it with the butter (easy if you use your hands), add the milk, roll into balls and let them bake in the oven for about 15 minutes at 225 degrees. 


/Linnea