Thaigryta

Idag blev det thaigryta till middag. Väldigt improviserat men gott blev det, perfekt vardagsmat. 

Thaigryta
1. Stek en lök i olja, addera 2 morötter.
2. Lägg i 1 dl röda linser och häll över ca 2 dl vatten.
3. Lägg i sambal olek - efter smak. Jag hade ca 2 tsk.
4. Häll i en burk kokosmjölk och pressa ner en vitlöksklyfta.
5. Lägg i fryst spenat (jag hade sån i kuber). Låt puttra i ca 10 min.
6. Lägg i frysta gröna bönor och låt puttra tills linserna är mjuka. 

Vitlöksbröd 
1. Ta valfritt bröd.
2. Bred över en blandning av olivolja, oregano, salt och pressad vitlök.
3. In i ugnen på 225 grader tills brödet börjar bli lite rostat.




/Linnea 


Kommentera här: